Bezpečnostní kamery s kompresí H.265+

 

Nová řada 4K bezpečnostních kamer Securia Pro je vybavena schopností komprese videa H.265+ (známá také jako HEVC+). V kombinaci s jedním z našich 4K bezpečnostních záznamníků, které jsou schopny přijímat tento typ kódování, můžete očekávat tyto hlavní výhody:

 

Menší velikosti souborů

Bezpečnostní kamera s kódováním H.265+ dokáže odeslat menší velikosti souborů do NVR bez ztráty kvality videa 4K.

Delší doba záznamu

Komprese videa H.265+ umožňuje našemu 4K NVR nahrávat delší dobu, než bude muset přepsat starší nahrávky.

Kvalita vzdáleného sledování

Sledujte živé video ve vysoké kvalitě na svém chytrém zařízení. H.265+ nabízí vylepšený výkon sítě pro vzdálené sledování.

 

Co je H.265+?

HEVC+ znamená High Efficiency Video Coding. HEVC, jinak známá jako H.265+ nebo MPEG-H Part 2, je nová technologie komprese videa. Jejím cílem je nabídnout stejnou úroveň kvality obrazu jako její předchůdce Advanced Video Coding nebo H-265 (AVC - H.264), ale s mnohem menším množstvím dat a mnohem nižším bitrate (množství dat potřebné k zakódování videa).

 

Vnitrorámcové kódování

Tento typ kódování v podstatě zahrnuje srovnání mezi předchozími a budoucími snímky s aktuálním rámcem. Při kódování H.264 byl obraz rozdělen na malé bloky 16 x 16 pixelů. V kódování H.265 však tyto bloky již nejsou vymezeny v této velikosti. Namísto toho se mohou pohybovat od 8 x 8, 16 x 16, 32 x 32 nebo 64 x 64 pixelů. Každý z těchto bloků porovnává svou skupinu pixelů s novou skupinou pixelů při postupu snímku. Pokud je většina pixelů prakticky stejná, pak se data z původního bloku interkódují do nového rámce. To znamená, že v údajích budou uloženy pouze pixely, které se změnily.

 

Mezirámcové kódování

Kódování videa H.265 také snížilo množství dat uložených prostřednictvím komprese mezi snímky. Je to podobné kompresi mezi snímky, ale místo toho, abychom se dívali na podobnosti mezi předchozími a budoucími snímky, komprese v rámci snímku hledá podobnosti v rámci stejného snímku. H.265 kódování má 35 různých režimů intra-predikce (ve srovnání s 9 v AVC). Tyto predikční režimy umožňují kódování matematicky generovat některé hodnoty pixelů namísto jejich uložení.

  

Jak H.265+ funguje?

Bezpečnostní kamery s kódováním H.265+ značky Securia Pro zachytí nejprve nezpracované záběry. Potom zpracují tento záznam (jas, kontrast, barvy), zakódují jej v kompresi H.265+ a odešlou jej přes síť do síťového videorekordéru. Naše NVR H.265+ pak přijme a zpracuje video s uživatelskými nastaveními (jako jsou nižší rozlišení nebo specifické obnovovací frekvence).

 

 

H.264 vs H.265 vs H.265+

Kódování H.265+ vám může ušetřit až 50 – 80 % úložného prostoru. Níže uvedená tabulka znázorňuje průměrné množství úložného prostoru využívaného třemi různými bezpečnostními kamerami – jednou s AVC/H.264, jednou s HEVC/H.265 a další s H.265+ – nepřetržitě zaznamenávající 1 měsíc v rozlišení 1080p HD (15 snímků za sekundu ).