Změňte si původní heslo ke kameře. Je to důležité

Je dostačující mít jakékoli heslo? Poskytuje výchozí heslo stále dostatečnou míru zabezpečení? Ne, není tomu tak. Nikdy byste si neměli ponechat výchozí heslo na žádném zařízení, které máte, protože každé výchozí heslo lze snadno zjistit jednoduchým způsobem. Chcete si tedy změnit heslo, ale přemýšlíte, jaké heslo byste si měli zvolit a proč?

Proč si změnit heslo

Pokud si ponecháte své výchozí heslo ve svém bezpečnostním monitorovacím systému nebo jiném zařízení, budete zranitelní vůči virtuální invazi. Existují webové stránky, na kterých najdete streamovaná živá videa, pocházející z bezpečnostních kamer, ke kterým nebyla změněna hesla. Některá místa mohou být neškodná jako vstupní hala restaurace, ale jiná zařízení jsou umístěna v bytech, rodinných domech a skladech, kde nejen narušují soukromí, ale mohou být použity i na trestnou činnost. Některé z nalezených webových stránek ukazují zeměpisnou délku a šířku signálu a mohou odhalit přesné místo, které kamera snímá.

Je dobré vědět, že existují kroky, které můžete podniknout, abyste zabránili napadení vašich kamer a odepřeli hackerům možnost obtěžovat vás. Chcete zjistit, jak můžete zajistit své monitorovací kamery? Čtěte dál a dozvíte se.

Jak vytvořit lepší heslo

Jak vytvořit heslo, které je bezpečné a snadno použitelné? Zde je několik tipů, které vám pomohou zajistit váš sledovací systém a další zařízení.

  • Nastavte si heslo s alespoň 10 znaky: Většina webových stránek doporučuje 8 znaků. Nemusí to být tak těžké, jak si myslíte. Jedním z řešení je vytvořit několik slovní frázi. Například „v roce 2010 jsem ukončil bakalářské studium na Komenského univerzitě“. Z této fráze by vzniklo 10znakové heslo Vr2subšnKu. Heslo by mělo být zejména změtí velkých a malých písmen, číslic a speciálních znaků. Pokud jste schopni zakomponovat do vašeho hesla i nějaké znaky, které si budete umět zapamatovat, tím lépe. Tento krok vás udrží mimo dosah nováčků a dokonce i středně pokročilých hackerů

  • Nepoužívejte celá slova: Používání celých slov nebo jmen lze snadno uhodnout, zvláště pokud máte bezpečnostní otázku, která vám pomůže zapamatovat si heslo.

  • Nepoužívejte jedno heslo: Používání stejného hesla pro každý účet, zařízení a bezpečnostní otázku umožní nabourání Vašeho bezpečnostního systému. Používejte různá hesla pro různé účty.

Máme pro Vás ještě několik dalších typů pro zabezpečení Vašeho monitorovacího systému.

 

Aktualizujte software Vaší kamery

Hackeři aktivně zkoumají softwarové chyby. Potom vytvoří malware ke zneužití těchto chyb. Výrobci bezpečnostních kamer na to reagují vydáním aktualizací softwaru.

Jako uživatel musíte pravidelně aktualizovat software a instalovat nové funkce zabezpečení. Někteří dodavatelé mají aktualizace nastaveny na automatické. Pokud tato funkce není pro vás dostupná, možná budete muset provést ruční aktualizaci návštěvou svého účtu.

 

Mějte zabezpečen svůj wifi router - směrovač

Váš router je branou k téměř každému zařízení v síti, včetně kamery. Většina lidí neví, že směrovače mohou být použity také pro kriminální aktivity, jako jsou útoky na webovou stránku. Proto musíte zajistit svůj router, abyste se ujistili, že všechna zařízení v síti jsou neproniknutelná. Zabezpečení směrovače je tak jednoduché jako změna výchozího hesla.

 

Nakupujte od důvěryhodného výrobce

Existuje několik výrobců monitorovacích kamer. Základní pravidlo zní: kupujte ověřené značky. Udělejte si průzkum, a když má výrobce mnoho kladných recenzí od spokojených zákazníků, máte vyhráno.

Při koupi kamery byste se měli za každou cenu vyhnout zařízením z druhé ruky. Nízká cena může zastínit rizika, ale nikdy nevíte, jaké úpravy byly na kameře provedeny.

 

  • Použijte monitorovací nástroj pro kontrolu provozu ve vaší síti. Náhlé skoky mohou ukázat, že jste byli napadeni.
  • Nainstalujte brány firewall, které propojí vaši síť a zařízení. Potenciální hacker nyní musí prolomit vaše pověření a obejít firewall, což snižuje šance na hacknutí.
    Zabezpečte svou kameru ještě dnes.