Zabezpečte si svůj domov během dovolené

 

Po měsících strávených prací opět přichází čas na odpočinek a dovolenou. Rády byste si někde na dovolené odpočinuli, trápí Vás ale bezpečnost Vašeho domova? V tomto článku Vám dáme dobré tipy, k zajištění svého domova, dokud jste odcestováni.

 

Jaké konkrétní komponenty je zapotřebí koupit pro váš domácí bezpečnostní systém? To bude záviset na vaší konkrétní situaci. Například rodinný dům vyžaduje jiné zabezpečení, než byt. Zde je seznam vybavení, které je však užitečné téměř v každé situaci:

Venkovní bezpečnostní světla

Začněte tím, že se ujistíte, že zloději nemohou použít příkrov tmy k vloupání se do vašeho domu. Dobře umístěná bezpečnostní světla mohou eliminovat jakákoli stinná, skrytá místa. Co přesně znamená „dobře umístěno“? Znamená to, že by měly osvětlit jakýkoli vstupní bod do vašeho domu, včetně všech dveří a oken. Musíte samozřejmě dbát také na to, aby tato světla nerušila vaše sousedy. Nenechávejte světla stále zapnutá. Světla, která nikdy nezhasnou, oznamují vlamačům, že nejste doma. Namísto toho použijte inteligentní světla s vestavěnou detekcí pohybu, aby se rozsvítila jen tehdy, když zaznamenají pohyb.

 

Bezpečnostní kamery

Bezpečnostní světla fungují obzvláště dobře, když jsou spárována s bezpečnostními kamerami. Světla mohou potenciální zloděje vyděsit, ale kamery připojené k bezpečnostním aplikacím vám umožní přesně vidět, co se děje ve vašem domově, i když jste stovky kilometrů daleko v hotelovém pokoji. Pokud Vám bezpečnostní systém zdetekuje pohyb a přesvědčíte se pomocí aplikace, která Vám zobrazí živý záznam z kamery, že ve Vašem bytě se nachází vlamač, můžete kontaktovat policii, která ho má možnost okamžitě zadržet. Pravděpodobně však nebudete muset volat policii, protože samotné kamery ukazují potenciálním vlamačům, že svou bezpečnost berete vážně.

 

Stejně jako u světlů, dobře si promyslete, kam umístíte kamery, abyste viděli všechny své vstupní body. Instalace vnějších bezpečnostních kamer ve výšce 2,5 až 3 metry nad zemí zajistí, že získáte nejlepší úhly a bude obtížnější ukrást kamery.

 

 

Video zvonek

Video zvonek je skvělý bezpečnostní produkt. Samozřejmě, jak už název napovídá, toto zařízení funguje skvěle jako kamera. Je umístěn tak, aby přesně zachytil, co se děje na vašem prahu. Kromě toho však mnohé video zvonky obsahují obousměrný zvuk. Obousměrný zvuk vám umožňuje mluvit s kýmkoli, kdo náhodou klepe. Vyvolává to dojem, že jste doma na druhé straně dveří, i když s danou osobou komunikujete přes aplikaci ze zahraničí.

 

 

Všude zamkněte

Ujistěte se, že dveře a okna jsou zamčené. Dvakrát nebo třikrát zkontrolujte vše předtím, než nastoupíte do auta, včetně garážových vrat. Můžete dokonce zcela odpojit otvírák garážových vrat, abyste se ujistili, že se nikdo nedostane dovnitř.

 

 

Odstraňte všechny náhradní klíče z okolí domu

Před odjezdem na dovolenou si zvenčí seberte všechny náhradní klíče. Pokud budou přátelé a důvěryhodní sousedé kontrolovat váš dům, dejte jim jejich vlastní klíče. Nenechte je ležet pod rohožkou, nebo někde, kde je může najít zloděj.

 

 

Sociální sítě

Neukazujte na sociálních sítích, že jste mimo domov. Je sice lákavé uveřejňovat fotky z probíhající dovolené, ale počkejte, až se vrátíte domů.

 

 

Než odejdete:

1. Ujistěte se, že váš bezpečnostní systém je připraven. Dvakrát zkontrolujte své kamery, abyste se ujistili, že jsou křišťálově čisté a nasměrované správným směrem. Otestujte svá vnější světla, abyste se ujistili, že vše funguje tak, jak má. Zjistěte, zda vaše pohybové senzory zaznamenávají pohyb. Nakonec se ujistěte, že každému zařízení, které je napájeno z baterie nebo které používá záložní energii z baterie, zůstala dostatečná výdrž.

2. Řekněte to svým sousedům, kterým důvěřujete. I když nechcete dát všem vědět, že budete pryč, řekněte to sousedům, kterým důvěřujete. Budou si všímat jakékoli neobvyklé aktivity ve vašem bytě.

 

 

Jiné hrozby než vloupání

Většina tipů, které jsme vám doposud nabídli, se týká prevence před nežádoucím vniknutím do domu, když jste na dovolené. Existují však i jiné hrozby:

1. Nainstalujte snímače prostředí. Detektory úniku vody si můžete zakoupit od společností zabývajících se zabezpečením domácností.

2. Zavřete přívod vody. Pokud neexistuje konkrétní důvod k ponechání zapnutého přívodu vody, úplné vypnutí vody zajistí, že z potrubí nebude vytékat voda.

 

Požár se může šířit rychle, zejména v případě, že není dostupný nikdo, kdo by jej uhasil. Abyste předešli požárům během dovolené:

3. Odpojte veškerou nepodstatnou elektroniku. Možná chcete nechat běžet nějakou elektroniku, aby to vypadalo, že jste doma, ale omezte je na minimum. Pokud tak učiníte, ušetříte i peníze na účtu za elektřinu.

4. Zkontrolujte detektory kouře. Správná požární bezpečnost vyžaduje, abyste před odjezdem zkontrolovali baterie ve všech bezpečnostních zařízeních. To zahrnuje také detektory kouře. Pokud potřebujete vyměnit baterie, ujistěte se, že jste resetovali detektor kouře, aby fungoval, když jste pryč.

 

 

Pokud zvažujete nákup bezpečnostního systému do své domácnosti, měli byste zvážit následující faktory:

 

Cena: Zkontrolujte si náklady na samotné zařízení, ale zvažte také případné instalační poplatky, které budete muset zaplatit, jakož i cenu jakéhokoli příslušenství.
Možnosti vybavení: Různé druhy domácností vyžadují různá nastavení zabezpečení. Udělejte si seznam toho, co přesně potřebujete, a vyhledejte společnosti, které nabízejí balíčky, které budou vyhovovat těmto potřebám.  
Instalace: Ujistěte se, že firma, která Vám prodá bezpečnostní kamery Vám dokáže poskytnout nebo doporučit montéry, kteří budou schopni Vám systém nainstalovat. 
 
Funkce aplikace: Prozkoumejte aplikaci bezpečnostního systému a to, jakou kontrolu nad systémem poskytuje.
 
Integrace inteligentní domácnosti: Zeptejte se, se kterými platformami inteligentní domácnosti pracuje bezpečnostní systém.
 
Zákaznický servis: Hledejte společnosti s dobrou zákaznickou podporou. e, a mají dobré recenze na ochotný zákaznický servis? Mají rychlé dodání a jejich zákazníci je vychvalují? Tak jste na správné adrese.