Typy bezpečnostních kamer

Kamery dělíme 1. Podle snímané oblasti

  1. Podle prostředí ve kterém se nacházejí
  2. Podle světelných podmínek
  3. Podle snímané oblasti:Statické kamerypoužívají se tam, kde víte, co přesně budete sledovat.

Například vstupy nebo výstupy do objektu.

Pohyblivé kamery se používají do oblastí, kde přesně nevíte, co chcete sledovat. Například prostory domu, prostory zahrad atd.  

 

  1. Podle prostředí:Interiérové kameryty jsou určené pouze do interiéru, jelikož nemají ochranu proti vlhkosti a prachu. Venkovní kamery ty jsou utěsněné proti stříkající vodě i pronikání prachu. Jsou určeny do venkovního prostředí, do prašného prostředí k bazénům apod.
  2. Podle světelných podmínek:Kamery jen pro světelnou oblastmají nižší cenu a používají se tam, kde víme, že je pořád světlo nebo že se osvětlení sepne pohybem.

Kamery s nočním viděním mívají  IR přísvit, díky kterému vidí i v naprosté tmě.

Dále dělíme kamery podle konstrukčního provedení.

Kompaktní kamera je to kamera, která je kompletně v zatěsněném provedení s objektivem a držákem kamery. U těchto kamer jsou jejich parametry neměnné.

Dome kamera, také se jí říká stropní kamera a je určena pro montáž na strop. Kamera má kopulovitý kryt. Tyto kamery jsou také v provedení se zesílenou konstrukcí odolnou proti vandalům. V provedení antivandal, tato kamera zvládne útok kamenem či tyčí.

PTZ kamera neboli otočná je nejvíce univerzální kamerou. Potřebným softwarem nebo ovládací klávesnicí můžete kameru otáčet o 360 stupňů a podle typu kamery použít také zoom, který může být až 36-ti násobný. Díky těmto vlastnostem umožňuje uživateli sledování minimálním počtem kamer. Kamery bývají v provedení do venkovního i vnitřního prostředí.

PTZ kamera

Kompaktní kamera

Dome kamera