Securia Pro - Slovenská značka, kamerové systémy

Naše společnost nabízí komplexní kamerové řešení značky Secure PRO, která patří ke špičce v kamerových systémech. Kamerové systémy Secure PRO prošly slovenskou certifikací

Bezpečnostní kamerové systémy jsou založeny na různých technologiích. Každá z nich má své výhody, ale i nevýhody. V tomto článku se dozvíte, jaké to jsou, a můžete si prohlédnout pro srovnání také videa jednotlivých systémů.

 

Analogové kamerové systémy

Analogové kamerové systémy pracují s analogovým videosignálem. Základním prvkem je kamera s analogovým výstupem. Analogová technologie nepřenáší celý obraz naráz. Obraz je tedy přenášen signálem podle normy specifikující formát obrazu. Rozlišení analogových kamer je pak omezeno daným formátem. Nejběžnější televizní normy určené pro videosignál jsou PAL, NTSC a SECAM. Analogový signál je veden přenosovým vedením až do místa využití obrazové informace. Dříve se v rámci analogových systémů využívalo analogového záznamu. Dnes bývají analogové kamery připojeny k digitálnímu záznamovému zařízení, které zpracovává analogový signál do digitální podoby.

Výhody analogového systému

  • Jednoduchá obsluha
  • Kompatibilita bezpečnostních kamer a DVR rekordérů od jiných výrobců
  • Jednoduchá instalace bezpečnostních kamer bez nutnosti složitého nastavování
  • Prostřednictvím DVR rekordérů je možný vzdálený dohled přes LAN, internet, mobilní telefon, tablet 

AHD kamerový systém

představuje nejnovější technologii pro analogový přenos obrazu ve vysokém rozlišení (HD) po koaxiálním kabelu. Tato technologie umožňuje dosahovat 2- megapixelového rozlišení (1920x1080). Separace jasové a barevné složky zajišťují věrný vysoce kvalitní obraz, vysokofrekvenční filtr pak výrazně potlačuje případný šum při nízké úrovni osvětlení. Převádí, digitální signál do jednoho modulovaného analogového signálu což umožňuje výrazně prodloužit délku přenosových tras a snížit kapacitu záznamových úložišť. Pro přenos AHD signálu se používají koaxiální kabely. Maximální délka vedení je až 500m bez jakéhokoliv zpoždění videosignálu ( latence) a ztrát. Obraz lze také přenášet po UTP kabelu s převodníky videosignálu ( videobaluny) do vzdálenosti 300m.

Výhody AHD kamerového systému:

  • Rozlišení 1920x1080 nebo 1280x750p bez zkreslení
  • Délka přenosové trasy až 500m
  • Nedochází ke ztrátě kvality videosignálu
  • Přenáší videosignál, audio signál a dvojcestnou datovou komunikaci RS485 po jednom koaxiálním kabelu.

Digitální kamerový systém

Digitální kamerové systémy fungují na principu číslicově zpracovávaného signálu. Systém je plně digitální, protože neobsahuje žádné analogové prvky. Základ tvoří sítové neboli IP kamery. Označení IP (internet protokol) vychází ze základního komunikačního protokolu pro internet. Hlavním rozdílem od analogových systémů je zpracovávání obrazu do digitální podoby přímo v kameře. Výhodou kamer s digitálním výstupem je možnost vysokého rozlišení digitálního obrazu, který není omezen normou analogového signálu. V digitálních systémech již nedochází k řádkování obrazu. Obraz je přenášen jako celek v podobě paketu. Pro přenos digitálních dat se využívá běžná síťová infrastruktura.

Výhody digitálního kamerového systému

  • jednoduchá instalace a snadná rozšířitelnost
  • kvalita obrazu
  • sledování obrazu odkudkoliv