Kamerový systém do firmy – proč se ho vyplatí mít?

Dnes již není o důležitosti kamerového systému v podnikání žádných pochyb. Tento šikovný pomocník dokáže předvést své výhody hned na několika frontách. Vyplatí se do něj investovat? Rozhodně ano. V dnešním článku jsme si pro vás připravili přehled benefitů, které může kamerový systém přinést i vašemu podnikání. Kamerový systém je efektivní nejen v případě zaměstnance, ale skvěle se z něj dá pozorovat i chování zákazníků ve vašem obchodě. Uvažujete nad tím, jak správně rozmístit zboží? Možná vám právě kamerový systém v tomto rozhodování pomůže. Zajímá vás, co všechno vám může kamerový systém nabídnout? V tom případě čtěte dále. 

Bezpečnější atmosféra ve vašem obchodě i provozovně

Hlavním úkolem kamerových systémů bylo vždy poskytnutí vyšší míry bezpečnosti - vašim zaměstnancům i zákazníkům. Pokud je vaše prodejna pravidelně terčem krádeží, které se stávají neúnosnými, je pravý čas investovat do kvalitního kamerového systému. Zákazníci se obecně cítí příjemněji a bezpečněji v prodejnách s kamerovým systémem a zloději nedostanou žádnou šanci. V tomto ohledu je třeba myslet na správné rozmístění kamerového systému - pokud se spolehnete na pomoc profesionálů, vyhnete se vzniku slepých bodů. V případě, že se v prodejně něco stane, máte díky kamerovému systému k dispozici dostatek důkazního materiálu, který vám pomůže najít pravého viníka.

zlodej vo firme

Chování zákazníků vám pomůže odhalit, jak vhodně umístit zboží

Kamerový systém může být užitečným společníkem i tehdy, když chcete přesunout zboží tak, aby celkové uspořádání obchodu více lahodilo očekáváním zákazníků. Můžete vytvořit tematické okruhy, experimentovat s různým rozdělením produktů do sekcí. Možná vás na kamerovém záznamu překvapí celkové chování vašich klientů a inspiruje vás k novému rozdělení, které bude efektivnější.

Kamerový systém v továrnách nebo kancelářích zvyšuje efektivitu

Často se v případě zaměstnanců setkáváme s poklesem efektivity. Chápeme, že nikdo nemůže neustále podávat v práci 100% výkon. Pokud se však pokles pracovní morálky pravidelně opakuje, někde se nachází problém. Ten vám pomůže odhalit právě kamerový systém, jehož přítomnost v dost podstatné míře zvyšuje efektivitu zaměstnanců. Kromě toho snižuje i možnosti krádeže na pracovišti. 

V tomto ohledu je však nutná opatrnost. I produktivní a pracovití zaměstnanci se mohou pod jeho vlivem cítit extrémně pod tlakem a podávat horší výkon než v jeho nepřítomnosti. S kamerovým systémem pro kontrolu zaměstnanců je třeba pracovat ohleduplně a citlivě. Je určen především na dodržování pravidel, ne na striktní dohlížení. V produktivním kolektivu by nikdy neměl chybět lidský faktor. 

kamerový systém pro podníkání

Důkazový materiál při pracovních úrazech nebo nevhodném chování zaměstnanců

Až donedávna byly pracovní úrazy vždy nevysvětlitelným jevem. V mnoha případech představovaly dokazování postavené na slovní přestřelce. Dnes je mnohem jednodušší mít k dispozici záznam z kamerového systému, který vám přesně ukáže, co se odehrálo během těchto chvil. Kamerové záznamy jsou již dnes schopny vytvořit kvalitní nahrávky, o jejichž pravdivosti není pochyb. Tímto způsobem je snadné zjistit, zda se jednalo opravdu o nešťastnou náhodu, nebo hrála v tomto ohledu svou roli i nepozornost. 

Dokazovat nevhodné chování bylo vždy stejně náročné. Z toho důvodu zůstávaly často krádeže nebo obtěžování na pracovišti neobjasněné. Dnes to už tak nemusí být, pokud máte po ruce kvalitní kamerový systém, který dokáže poskytnout bezpečí vám, klientům i zaměstnancům. Existuje mnoho důvodů, proč se do něj vyplatí investovat. My jsme vám odhalili 4 nejčastější, svých důvodů však můžete najít mnohem více.