Jak vybrat kameru do prodejny?

Obchody jsou velmi častým terčem krádeží. Nezvaní návštěvníci, kteří si chtějí odnést něco, co jim nepatří a za co nezaplatili, jsou stále vynalézavější. Pokud máte častý problém s krádežemi ve vaší provozovně, možná už začínáte ztrácet naději. Být vždy o krok před nimi se zdá téměř nemožné. Ale prozradíme vám, že situace vůbec nemusí být neřešitelná. Kvalitní kamerový systém vám nejen pomůže pachatele odhalit ještě dříve, než opustí obchod, ale zároveň je i skvělým způsobem, jak disponovat relevantními důkazy. Dnes jsme si pro vás připravili pár tipů a triků, které byste měli znát, pokud hledáte ideální kameru do prodejny. Co se vyplatí zvážit při koupi tohoto typu kamery

Viditelná nebo skrytá kamera? Obě možnosti dosahují skvělé výsledky

Bezpečnostní kamery dosahují skvělé výsledky na poli bezpečnosti domácnosti i provozoven. Dnes je možné spolehnout se na miniaturní špionážní kamery, které pomáhají v mnoha ohledech odhalovat nelegální praktiky. Jsou skvělou možností, pokud chcete mít vše pod kontrolou, ale zároveň nechcete, aby bylo možné kameru jednoduše odhalit. Na druhé straně je však podle platné legislativy nutné uvést, zda je daný objekt monitorován kamerovým systémem.

I kamery větších rozměrů je však možné umístit tak, aby je zloděj nemohl zaznamenat na poprvé. Pokud potřebujete poradit při výběru kamery do provozu, neváhejte se obrátit na odborníka v této oblasti. Navrhne vám nejen nejlepší umístění kamer, ale navíc vám poradí i počet kamer a typ, který bude pro vás nejefektivnějším řešením.

nalepka

Zvukový záznam - je v případě kamery do prodejny potřebný?

Ano, doporučujeme volit kamery, které disponují i možností zachycení zvukového záznamu. V případě, že je krádež odhalena, mnoho pachatelů reaguje agresivně, urážkami a nadávkami. Při dokazování se vyplatí mít tyto informace po ruce a kamerový záznam tak disponuje větším množstvím informací, které je možné v případě dokazování použít.

Umístění kamery - pozor na výskyt slepých bodů

Při nesprávném nastavení kamery do prodejny vznikají v celém objektu slepé body. Pokud jsou navíc rozvrženy tak, aby se vyskytovaly i na místech, kde je vystaveno zboží, kamera nefunguje efektivně a není možné zachytit odehrávající se krádež. Vždy je vhodné, pokud zvolíte kamery, které zachycují oblast celé provozovny a informují vás o každé hrozbě. V tomto bodě je opravdu nejlepší oslovit společnost nabízející kamerové systémy i jejich následnou instalaci. Tak získáte jistotu, že celá oblast provozovny je monitorována a nemůže vám nic uniknout. Pokud jste se již rozhodli do zabezpečení své provozovny investovat, nenechávejte nic náhodě. Tato investice se vám může několikanásobně vrátit a zároveň budete vědět, že všechno v prodejně probíhá tak, jak má. 

Kamera nebo kamerový systém - výběr záleží na rozloze vaší prodejny

V praxi se často setkáváme s kamerami, které jsou v prodejnách umístěny jen nad pokladnou. Tak jako v rodinném domě, tak i v prodejně platí, že by mělo být pokryto více míst. Pokud se všechny úkony (výběr, konzultace i platba) odehrávají pouze u pokladny, jedna kamera je dostačující. I tak se však vyplatí zvážit, zda nechcete monitorovat i vchod.

V případě rozlehlejších provozoven se zkušebními kabinkami a zbožím vystaveným na různých místech se však vyplatí zvážit investici do kamerového systému. Ten je následně třeba navrhnout tak, aby zaměřoval každou část. Není možné monitorovat i vnitřek místnosti na zkoušení oblečení, na druhé straně je však možné umístit kameru přímo před vchod. Probíhající krádež se dá odhalit i tak.

Kamera v prodejně vám může ušetřit mnoho starostí a komplikací. Kromě toho je záznam z ní skvělým důkazním materiálem v případě spáchání trestného činu.