Jakým chybám se vyhnout při montáži kamery na dům?

Moderní technologie jsou dnes přítomny všude a představují podstatný prvek, který v mnoha ohledech zefektivňuje naše běžné činnosti. Příkladem je i kamerový systém, který můžete využít na ochranu svého pozemku. Dnes existuje hned několik typů kamerových systémů a každý z nich se může pyšnit určitými výhodami i nevýhodami. Montáž kamery na dům nevyžaduje zdánlivě žádné speciální schopnosti a zvládne ji každý kutil. Pravdou však je, že celý proces vypadá jednoduše pouze ze začátku. Dnes vám přiblížíme 4 nejčastější chyby, které se při montáži kamery na dům vyskytují. Zkuste se jim vyhnout, jinak celá vaše snaha vyjde nazmar.

Výběr malého počtu kamer

Hned na začátku je třeba si ujasnit, co všechno by měly kamery na vašem pozemku a v okolí domu snímat. Mnoho zákazníků dělá hned na začátku osudovou chybu a spolehnou se jen na malý počet kamer na svém pozemku. Ty samozřejmě nejsou schopny snímat vše, protože ve většině případů zabírá jedna kamera jen malý výsek z pozemku (nejčastěji se setkáváme se snímáním v úhlu 20 ° - 90 °). Pokud chcete mít jistotu, že celý váš pozemek je perfektně snímán, spolehněte se na radu odborníka, který vám sám navrhne, kolik kamer je pro váš pozemek ideální. Vyhnete se tak zbytečně malému počtu, ale zároveň zaručíte i to, že celý kamerový systém nebude předimenzovaný.

Nevhodný výběr samotného typu kamery

Je třeba podotknout, že i mezi kamerovými systémy existují kamery nevhodné pro snímání okolí vašeho domu. Jinou kameru použijete, když plánujete snímat chodbu bytového domu (sklep nebo například výtah) a jiná je vhodná při sledování pozemku. I v tomto případě je vhodným krokem obrátit se na pomoc profesionála, který vám vysvětlí, která kamera je vhodná pro váš účel. Nezapomeňte se zaměřit i na počet pixelů, které určují samotnou kvalitu obrazu (čím více, tím lépe).

TIP: na větší pozemky doporučuji 8 kamerové systémy s rozlišením minimálně 5 MPx.

Nedostatek místa na disku nebo SD kartě 

Při montáži kamery na dům musíte počítat s tím, že natočený záznam se musí někam ukládat. A většinou se nejedná o malé množství dat, které je třeba uložit. V tomto směru je největším problémem nevhodně zvolený disk, který disponuje příliš malým místem pro ukládání samotného záznamu. Z toho důvodu je ideální nejen zvolit disk, který dokáže uložit dostatek záznamu, ale zároveň pravidelně záznam kontrolovat a zajistit, že starší a nepotřebné záznamy se budou mazat. Při kontrole si zálohujte záznamy, které považujete za důležité, na jiné místo.

Špatná volba místa pro umístění kamery

Náš poslední bod je nejen nejčastější, ale i mimořádně závažný. V případě, že zvolíte nesprávné místo pro kameru, celý systém je naprosto zbytečný. Při nesprávné volbě místa se v praxi setkáváme s různými komplikacemi - ať už se jedná o bránění v snímání (například větvemi stromu, sloupy) nebo je kamerový systém umístěný tak, že se na pozemku nachází množství slepých bodů. Při nesprávné montáži kamery na dům přicházíte o všechny výhody, které by za normálních okolností z instalace kamerového systému plynuly. 

Montáž kamery na dům zvládnou i začátečníci, ale pokud se chcete spolehnout, že jsou kamery umístěny správně, neváhejte se obrátit na profesionály. Díky profesionální montáži kamery na dům máte jistotu, že je vše tak, jak má být. Zároveň můžete bez obav využívat všechny výhody plynoucí z používání kamerového systému bez obav, že se na vašem pozemku nachází slepé body nebo kamera není správně nastavena. Při montáži kamery na dům se skutečně vyplatí svěřit svou důvěru do rukou profesionálů a získat prémiovou bezpečnost, po které toužíte.