4 tipy na umístění vnitřní bezpečnostní kamery pro váš domov

V otázkách bezpečnosti se většinou zaměřujeme především na nebezpečí, které by mohlo proniknout zvenčí do prostoru našeho domu. Pravdou však je, že bezpečnostní kamery mají své důležité místo i přímo v naší domácnosti. Spolu s vnějšími kamerami tvoří dvě části jednoho celku. Umístění vnitřní bezpečnostní kamery se také řídí svými pravidly. My vám dnes představíme nápady, kam umístit bezpečnostní kameru a na co se vyplatí myslet. Zároveň prozradíme i užitečné rady, které by se vám mohly hodit. Pojďme se do toho společně pustit – s naší pomocí vytvoříte opravdu bezpečný prostor.

Dětský pokoj

V tomto ohledu je třeba si uvědomit, že záleží i na věku vašeho dítěte. Kamera do dětského pokoje je skvělou možností zejména pro miminka a mladší děti. Díky ní můžete mít přehled, zda je v dětském pokoji vše v pořádku a sledovat své dítě například při hře. I v případě neobvykle hlubokého ticha nebo náhlého rámusu můžete vědět, zda jsou vaše děti v pořádku a jde jen o následek hry, nebo je okamžitě třeba běžet do dětského pokoje. 

kamera v detskem pokoji

U starších dětí a teenagerů však doporučujeme kameru do pokoje nedávat, případně ji odstranit, pokud tam byla v minulosti umístěna. Děti v tomto věku si mimořádně zakládají na svém soukromí a nezávislosti. Kontrola dětí a teenagerů ve vyšším věku by se rozhodně neměla odehrávat prostřednictvím kamery umístěné v dětském pokoji. Ve vyšším věku je už potřeba jako rodič akceptovat právo vašeho dítěte na soukromí. 

 

Místnost, ve které máte své cennosti

V jednom z našich předchozích článků jsme vám psali o potřebě umístit své cennosti do zabezpečeného trezoru. Je to jedna z nejefektivnějších možností, jak se vyhnout okradení. Pokud chcete posunout toto opatření ještě o úroveň výš, doporučujeme přímo do této místnosti nainstalovat i bezpečnostní kameru. 

Pokud jste se rozhodli, že trezor nepotřebujete, vsaďte alespoň na bezpečnostní opatření v podobě zmíněné vnitřní bezpečnostní kamery. Je to skvělý způsob, jak získat převahu nad případnými nezvanými návštěvníky. Přesto vám nedoporučujeme brát zabezpečení místnosti, ve které uchováváte své cennosti či důležité dokumenty, na lehkou váhu. S výběrem a instalací kvalitního kamerového systému se v tomto ohledu opravdu doporučuje obrátit se na odborníka. 

Wifi peki kamera

Garáž

Bezpečnostní kamery v garáži? Většinou máme v garáži uložené věci, které se nezbytně týkají péče o náš domov nebo auto. A proto se mnohým nezdá důležité umístit bezpečnostní kamery přímo do garáže. Musíme však podotknout, že pokud máte garáž propojenou přímo s domem, může představovat slabé místo, kudy je možné do vnitřních prostor proniknout poměrně jednoduše. Pokud jste umístili kamerový systém i nad vstup domu, nepodceňujte ani význam garáže. Kromě toho je vždy lepší mít pokryta všechna místa, která mohou představovat potenciální vstupní bránu. 

Ve vstupní chodbě

Poslední místo, na které se vyplatí umístit bezpečnostní kamery, je vstupní chodba. V tomto případě je třeba nastavit bezpečnostní kamery tak, aby snímaly především vstupní dveře. Skvělou výhodou je, pokud zvolíte systém, který posílá oznámení na inteligentní telefon při otevření vstupních dveří. Pokud jste v práci a nikdo by neměl být v té době doma, můžete velmi rychle zabránit poškození vašeho majetku. 

Solarna kamera

Při kamerových systémech myslete kromě správné volby i na nastavení. V tomto ohledu vám může pomoci šikovný profesionál, který umí nastavit kamery tak, abyste se vyhnuli vzniku slepých bodů. Bezpečnostní kamery v domácnosti tvoří sehrané duo spolu s vnějšími bezpečnostními kamerami.