Nejlepší bezpečnostní tipy při stěhování do nového domu

Nový domov s sebou přináší množství povinností. Postupně do něj vkládáme nejen všechny svoje materiální věci, ale vytváříme si i prostor pro nové vzpomínky a radost. Nemůžeme popřít, že při stěhovaní do nového domu na nás čeká spousta důležitých úkolů, které se nevyplatí podceňovat. Jedním z nich je i bezpečí. Stěhujete se do novostavby nebo jste se rozhodli pro starší dům? Ať už je vaše odpověď jakákoliv, připravili jsme si pro vás krátký seznam rad a tipů, které vás provedou bezpečím vašeho domova. Poradíme vám, na co byste se měli zaměřit a jaké prvky byste rozhodně měli zakomponovat do svého nového bydlení. Pojďme se do toho společně pustit.

Vyměňte zámky

Náš první tip se týká především majitelů starších rodinných domů, které byly před vaším nastěhováním obydlené jinými rodinami a lidmi. I přesto, že můžete mít o nemovitosti perfektní přehled, nikdy nevíte, kdo má klíče od vašeho nového domova. Jestliže má starší nemovitost klasické dveře, vyplatí se zejména investovat do bezpečnostních dveří. Přestože na začátku nemusíte mít žádné podezření a stěhujete se s vidinou bezpečné čtvrti, skutečnost vás může překvapit, a právě váš případ může být výjimkou. Výjimkou, která vás po vykradení nemovitosti rozhodně nepotěší.

Také se vyplatí myslet na konečné bezpečnostní zámky i v případě novostavby. Je samozřejmostí, že nemáte celou stavbu pod dohledem během celého dne, kdy se na ní pracuje. V tomto ohledu je vždy na místě myslet na preventivní opatření. Možností jsou i kamery do domu, o kterých budeme hovořit později.

vymente zamky

Alarm je základ

Požární alarm by měl dnes být základem každé domácnosti. Dokáže vám poskytnout vysokou míru bezpečnosti a zaručit, že vás nic nepřekvapí. Zároveň se však v případě nového domu vyplatí myslet i na alarmy, které zajišťují okna a dveře. Pokud nevíte, jak přesně zacházet s danou technologií, obraťte se na odborníka. Ten vám navrhne řešení přesně pro vaši nemovitost. Tímto způsobem je možné mít systém přesně šitý na míru - vyhnete se předimenzování i nedostatečnosti. 

Nainstalujte bezpečnostní kamery do domu

Řešení, které je vždy efektivní. Je dokázáno, že domy, které disponují kamerovým systémem, se vyznačují mnohem nižší mírou vykradení. I v případě, že se něco stane, máte k dispozici kamerový záznam, který může skvěle posloužit jako důkaz.  Kamery do domu  dokáží poskytnout záruku bezpečného a bezproblémového bydlení. Pokud v oblasti kamer tápete, neváhejte se obrátit na odborníky.

Doporučujeme vám zajistit i zdánlivě neškodné body, jako je například balkon nebo terasa. Věděli jste, že právě tyto body slouží jako nejčastější přístupová cesta zlodějů do vaší nemovitosti? Kamery mohou být vybaveny i možností audio signálů, které mohou lupiče efektivně odehnat, kdyby se už o něco pokoušeli. 

kamera-v-obyvaku

Osvětlené body

Spoléháte se jen na osvětlení, které se rozsvítí při příchodu domů? Necháváte ho během celé noci vypnuté? To rozhodně není dobrý nápad. Nepovolané návštěvníky vždy nejvíce lákají tmavé nemovitosti. Pokud umístíte dostatečně silné osvětlení alespoň na přízemí (u vchodových dveří a u dveří na terasu nebo na spodní balkon), můžete velmi účinně snížit riziko. 

Nenechávejte cennosti volně vystavené

Vzácné šperky nebo hotovost volně pohozená po domě? Velmi vhodně zvolené lákadlo pro zloděje. Pokud disponujete cennostmi, o které nechcete přijít, zvažte koupi trezoru. Ačkoli může tento tip zavánět americkými detektivkami, investice do trezoru se vám v dlouhodobém měřítku rozhodně vyplatí. 

Udělejte ze svého domu bezpečné místo. Naše tipy a rady se vyplatí využít nejen při stěhování do nového domu, ale i v případě, že již ve své nemovitosti žijete.