Jak nainstalovat Bezpečnostní kamerový systém na dům

Myšlenka vrtání skrz zdi vašeho domu, kvůli napájecím kabelum kamerového systému se může zdát obtížná a skličující , avšak s trochou informací můžete zjistit , že je to poměrně jednoduché i zábavné. 

1. Nalezení správného místa pro vaše kamery


Jedno z nejvhodnějších a také nejvyužívanějších míst je místo, kde střecha přesahuje přes stěnu domu. Proč?

    1. V tomto místě je kamera dobře chráněna před přírodními vlivy jako jsou třeba vítr, déšť, námraza, ....
    2. Kamera, která je umístěná pod střechou je také méně nápadná a poměrně vysoko, proto ji vandalové jen stěží poškodí.
    3. Do tohoto místa také můžete přivést kabeláž (napájení a přenos obrazu), která nebude příliš viditelná a Váš dům neztratí na kráse
    4. Kamery, které jsou umístěny výše, dokáží monitorovat větší prostor a tak máte větší přehled o dění kolem vašeho domu.

I přes tyto rady je umístění kamer zcela v režii majitele domu. Nejdůležitějším však je, aby kamery monitorovali přesně tu část domu nebo pozemku, kterou monitorovat potřebujete. 

 

2. Kabeláž

 

    1. Nejlepším řešením je použít průmyslový standard, RG59 siamský Kabel . Jedná se o typ kabelu který slouží ke spuštění CCTV nainstalovat . Tento kabel se skládá z jednoho video kabelu a jednoho napájecího kabelu (pozitivní a negativní), odtud jméno siamský.
    2. Nyní je potřeba najít bod vstupu z vnější strany domu k vnitřní straně. Většina domácností má podkroví, které je skvělým místem pro spuštění své RG59 linky do domu .
    3. V podkroví , určit jedno místo pro DVR a monitor , kde bude umístěný.
    4. Přineste všechny RG59 linky do té místnosti v podkroví.• Pokud jste zakoupili RG59 kabel s připojením BNC již připojených k lince pak na tomto místě ho připojte k DVR. Pokud jste si zakoupili hromadné role RG59 bez přípojek budete muset zakoupit připojení BNC spojky a připojit každý konec , poté jej připojte k DVR.
    5. Pokud jde o napájení , máte dvě možnosti. Můžete spustit každé elektrické vedení zvlášť do zásuvky (s použitím prasečího ocásky) a AC adaptér. Můžete získat napájecí box kde zapojíte všechny elektro vedení do sítě a odtud budete mít jen jedno elektro vedení, který povede do zásuvky.
    6. Nyní, když máte své video a elektrické vedení připojeno vše, co potřebujete udělat, je propojit DVR a připojit monitor k DVR (samozřejmě také monitor potřebuje energii).
    7. Opět platí, že to může být snadné a zábavný projekt , jakmile jste vyzbrojeni se správnými informacemi .