Bezpečnostní tipy pro ženy žijící v bytě samy

Život v samotě má často mnoho výhod, pro které si lidé tento způsob bydlení volí. Ať už je to vidina svobody, života dle vlastního vkusu nebo prostě nutnost, všechno to jsou legitimní důvody. Často však zapomínáme na to, že s sebou přináší i jisté negativa, mezi které rozhodně patří i jisté bezpečnostní rizika. Bohužel, k častějšímu terči různých atak (ať už slovních nebo fyzických) patří něžnější pohlaví. Proto přinášíme několik bezpečnostních tipů pro váš klidnější spánek.

Vždy se zamykajte

Může to znít naprosto banální, ale po příchodu domů se vždy zamkněte. Většina lidí to trestuhodně zanedbává a spoléhá se pouze na tvrzení "mně se to nemůže stát" nebo v tom lepším případě alespoň na kouli z vnější strany dveří. V případě, že bydlíte na nižších patrech, či přímo v přízemí, nezapomínejte ani na okna či balkonové dveře. Nikdy je nenechávejte otevřené bez dozoru, a to ani na takzvanou větráčků. Už vůbec jejich takto nenechávejte, když opouštíte byt a před odjezdem se ujistěte, že jsou všechny bezpečně zavřené.

 bezpečnostne-kamery-do-bytu

Seznamte se se sousedy

Jak se zvykne mluvit, dobrý soused je k nezaplacení. Využijte vhodnou příležitost a navažte známost s vašimi sousedy, nikdy nevíte kdy se to může oběma stranám hodit. Samozřejmě, nemusí se z něj nebo ní stát váš nejlepší přítel, ale v případě potřeby se budete mít na koho obrátit. Navíc, pokud nastane nečekaná situace, člověk se kterým se znáte, bude podvědomě určitě reagovat osobnější a může tak zavolat pomoc či jiným způsobem pomoci ochránit váš majetek či zdraví. Neváhejte s vytvořením tohoto prospěšného vztahu!

Pořiďte si bezpečnostní kameru

Kamery do bytu jsou stále oblíbenějším a dostupnějším pomocníkem. Nechte si nainstalovat tento užitečný doplněk ke vchodovým dveřím a získáte tak několik výhod v jednom malém zařízení. Vždy tak budete vědět, kdo stojí před dveřmi a zda dotyčnému návštěvníkovi skutečně chcete otevřít dveře. Pokud by už i náhodou došlo například k vloupání, budete mít velmi cenný důkazní materiál, který policii pomůže dopadnout pachatele a vrátit vám vaše věci. Montáž bezpečnostní kamery do bytu doporučujeme nejen ke vchodovým dveřím, ale v případě bytů na nižších patrech či domů ke všem potenciálním vchodem do vašeho obydlí.

žena sleduje kamery

Dejte si pozor na sociální sítě

Navzdory každodenním výzvám k opatrnosti, se vždy najdou případy, kdy se pachatel o své oběti dozvěděl všechny potřebné informace na sociální síti. Dávejte si proto pozor co a komu sdílíte. Víme, že pochlubit se novým cenným kouskem v domácnosti, novým domovem či krásnými fotkami z dovolené je lákavé pro vašich přátel. Pamatujte však na to, že to může být stejně lákavé i pro potenciálního zloděje, či člověka, který vám chce ublížit. Raději si k sobě pozvěte přátele, kterým se chcete pochlubit novým obrazem či fotkami z luxusní dovolené. Strávíte spolu příjemný čas při sklenici vína a navíc budete v bezpečí.

 

Kurz sebeobrany

Tento tip, samozřejmě může vypadat náročně, ale vůbec to tak není. V dnešní době existuje mnoho specializovaných institucí, které se věnují právě kurzem sebeobrany pro ženy. Při takovém výcviku se během chvíle naučíte jednoduché tahy, jako "zpacifikovat" případného nepřítele či útočníka. Výhodou je, že tyto znalosti se vám mohou hodit i v běžném životě mimo domov.

Věříme, že po osvojení si těchto tipů bude váš spánek znovu o něco klidnější, ale hlavně věříme, že se vám všechny nepříjemnosti budou vyhýbat. V případě, že se vám tento článek líbil, neváhejte ho sdílet na sociálních sítích, žádné nebezpečí vám při tom nehrozí.

 

Pokud máte zájem kameru do bytu, podívejte se na naši nabídku vhodnýh kame

Kamery do bytu

 

A protože opakování je matka moudrosti, přehledně si tyto tipy shrňme:

  • vždy za sebou zamkněte dveře
  • nenechávejte otevřená okna a balkonové dveře bez dozoru
  • před odchodem z domu vždy zkontrolujte, zda jsou okna a balkonové dveře správně zavřené
  • poznejte se se svými sousedy, nikdy nevíte, kdy se to bude hodit
  • nechte si nainstalovat kvalitní bezpečnostní kameru
  • dejte si pozor co a komu sdílíte na sociálních sítích
  • získejte nové schopnosti a dejte se na kurz sebeobrany