Příležitost dělá zloděje

Chystáte se na dovolenou nebo na lyžování? Zamyslete se nad tím, co může způsobit fotka z rodinné dovolené nahraná na sociální síť...

 

Zasloužený odpočinek na pláži, lyžování na horách, prodloužený víkend v horách, nebo jen domeček, který zůstane na večer prázdný. Potom příspěvek na sociální síti, který uvidí každý...

Před cestou dvakrát zkontrolujeme, zda jsme vypnuli plyn, zda jsme zavřeli dveře chladničky, nechali rozsvícená světla a zavřeli všechna okna, skříňky a dveře. Stačí to ale k tomu, abychom naši dovolenou přežili v klidu? Jste si jisti, že naše fotky z dovolené uvidí jen ti, kterým důvěřujeme?

Říká se, že je čas porodit zloděje. Bohužel to můžeme vidět téměř každý den ze zpráv. Zloději mohou vzít hotovost, šperky, elektronická zařízení a poškodit dveře a okna. Naše škody mohou být až miliony forintů. A policie je téměř bezmocná.

Pokud se problém již vyskytl, podáme hlášení. Policie přijede na místo činu, obejde místo činu a první otázka, kterou si položíte, je: máme bezpečnostní kameru? Obvykle je odpověď ne. Potom hledají otisky prstů, ptají se, kdo věděl, že nebudeme doma: Téměř všichni. Vyšetřování může trvat měsíce, což má ve většině případů za následek, že se pachatel nepodaří najít.

Většinu času přijde na mysl až poté, co nastal problém, že jsme jistě udělali vše, co bylo v našich silách, aby byl náš dům v bezpečí?

V mnoha případech je pachatelem známý na ulici nebo bydlící v blízkosti. A policisté nebo i my sami bychom kameru mohli poznat.

Většinou nás ani nenapadne, jak málo stačí, abychom nemuseli přerušovat dovolenou. Bezpečnostní kamery nainstalované na našem domě mají také odstrašující účinek. A pokud k vloupání přece jen dojde, IP nebo AHD kamerový systém poskytne kvalitní ostrý obraz toho, co se stalo, což může výrazně pomoci při identifikaci pachatele.

Nedejte zloději šanci!

Pro rady a naše produkty navštivte naši webovou stránku: www.securiapro.cz nebo nás kontaktujte telefonicky: 702 128 575